IMF'den Türkiye açıklaması

Okuma Süresi: 1 Dakika
IMF'den Türkiye açıklaması
Doviz.com
24.05.2019 09:47

Uluslararası Para Fonu (IMF) baş sözcüsü Gerry Rice, Türkiye'nin ekonomik istikrar için adımlar atması gerektiğini söyledi.

Rice Washington'da düzenlediği olağan basın toplantısında, diğer bazı ülkelerle birlikte Türkiye ekonomisine ilişkin soruları da yanıtladı.

Rice, "IMF Türkiye'deki koşulları izlemeye devam ediyor. Fon, 'ekonomik istikrarı sağlamak için kapsamlı ve açıkça iletişimi olan bir politika paketi' öneriyor" dedi.

Rice, ayrıca, "Türk yetkililerden IMF'ten finansal destek için bir talep konusunda hazırlık işareti görmedik" değerlendirmesinde bulundu.

Rice, Ukrayna ekonomisi hakkında sor üzerine, "Seçimlerin ardından hükümetin kurulması sonrası, tekrar anlaşmak için hazırız," dedi ve "IMF yetkililerinden oluşan bir misyon şimdilerde Kiev'de Ukraynalı yetkililerle yapıcı görüşmelerde bulunuyor" şeklinde konuştu.

Rice, Arjantin için ise, "Arjantin ile bu ülkeye IMF kredisinin son gözden geçirmesi sırasında yapılan görüşmelerde önemli ilerleme sağlandı" dedi.

Rice, Hindistan için, "IMF Başbakan Narendra Modi'nin kuracağı yeni hükümetle çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Geniş anlamda, reformların ve gelecekteki yönün daha hızlı ve daha önemlisi, daha kapsayıcı bir büyümeye odaklanmaya devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. (Bloomberg)

REKLAMI KAPAT X