IMF Global Ekonomik Büyüme Tahminini Revize Etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
IMF Global Ekonomik Büyüme Tahminini Revize Etti
Doviz.com
23.01.2018 10:54

Uluslararası Para Fonu – IMF,  Pazartesi günü yayımladığı Güncel Global Ekonomik Görünüm raporunda global ekonomik büyüme tahminini yukarı yönde revize ettiğini duyurdu. 

IMF tarafından  yayımlanan  Güncel Global Ekonomik Görünüm raporunda, “global ekonominin 2017 yılında %3,7 büyüdüğünü öngördüğünü, global ekonominin IMF’in sonbaharda açıkladığı büyüme tahmininden 0,1 puan, 2016 yılındaki  tahmininden ise 0,05 puan daha hızlı büyüdüğü ve büyümenin geniş bir tabana yayıldığı,” belirtilerek,“  ekonomik büyümenin Avrupa ve Asya’da sürpriz bir şekilde hız kazandığı,” ifade edildi.

IMF raporunda, 2018 ve 2019 yıllarında  global büyüme tahmininin,  0.2 puan artışla %3,9 olarak yukarı yönde revize edildiği açıklanarak, revizyonun, global büyüme ivmesindeki artışı ve yılbaşında yürürlüğe giren ABD’nin vergi reformunundan beklenen etkileri yansıttığı ifadelerine yer verildi.

Raporda, ABD’nin vergi reformunun ülkenin ekonomik büyümesine 2020 yılına kadar kümülatif olarak %1,2 oranınında pozitif katkıda bulunmasının beklendiği, ancak 2022 yılından itibaren birkaç yıl süreyle ekonomik büyümeyi negatif etkileyeceği görüşüne yer verildi. 

REKLAMI KAPAT X