IMF İngiltere’nin 2017’deki Ekonomik Büyüme Beklentisini Düşürdü

Okuma Süresi: 1 Dakika
IMF İngiltere’nin 2017’deki Ekonomik Büyüme Beklentisini Düşürdü
Doviz.com
20.12.2017 17:33

Uluslararası Para Fonu Başkanı Lagarde, Çarşamba günü IMF’in İngiltere ekonomisi ile ilgili performans değerlendirme raporunu Londra’da düzenlediği bir basın toplantısında sundu.  Lagarde, IMF’in   İngiltere ekonomisinin 2017 yılı büyüme tahminini %1.7’den %1.6’ya çektiğini ve 2108 yılındaki büyüme hızının da daha önceki tahminine uygun olarak %1.5 ‘e gerilemesini beklediğini belirtti.  IMF’e göre büyüme hızının yavaşlaması büyük oranda Brexit süreci ile ilgli belirsizliklerin neden olduğu tüketici ve şirket harcamalarındaki azalmadan kaynaklanıyor.

IMF’in raporunda "global ekonominin istikrarlı olarak toparlanmasına ve destekleyici makroekonomik politikalara ragmen, İngiltere’nin AB’den çıkma kararının iç talepte daralma yarattığı” belirtilerek, “ekonomik görünümün kısmen Brüksel ve Londra arasındaki görüşmelerin ilerlemesine bağlı olduğunun” altı çiziliyor.

IMF, her iki taraf için de kazançlı bir ekonomik çözüme beklenenden daha hızlı ulaşılmasının güveni artıracağını ancak görüşmelerde sorun yaşanması halinde çıkış sürecinin problemli olacağını ve varlık fiyatlarının hızla gerileyeceğini öngörüyor. 

İngiliz firmlarının Brexit ile ilgili belirsizliklerden dolayı yatırım planlarını ertelediklerini, sterlindeki gerilemenin yarattığı enflasyon artışının ve ücret artışlarının istenilen seviyeye ulaşamamasının harcamaları baskıladığını belirten  Lagarde, cari açığın küçülmesinde İngiliz hükümetinin önemli ilerme sağladığını belirtti.  

REKLAMI KAPAT X