IMF ve Ukrayna politika görüşmelerine başladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
IMF ve Ukrayna politika görüşmelerine başladı
Doviz.com
11.11.2022 15:07

Uluslararası Para Fonu (IMF), cuma günü Ukrayna ile politika görüşmelerine başladığını açıkladı.

Ukrayna Merkez Bankası Başkanı Andriy Pyshny ise, görüşmelerin 17 Kasım'a kadar süreceğini söyledi ve görüşmelerde IMF’ye, Ukrayna Misyon Şefi Gavin Gray başkanlığında bir ekibin eşlik edeceğini belirtti.

IMF'den yapılan yazılı açıklamada, "IMF heyeti, geçtiğimiz ay Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan toplantıların bulgularını takip etmek üzere bugün Ukraynalı yetkililerle politika görüşmesine başlıyor." denildi.

Açıklamada ayrıca, misyon toplantılarının sanal ortamda gerçekleştirileceği belirtildi.

Gavin Gray ise, geçen ay yaptığı açıklamada, ”IMF ekibiyle Viyana'da, Ukraynalı yetkililerle birlikte verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftalarda programın netleştirilmesine yönelik talepler üzerinde çalışacağız.” dedi.

Ukraynalı yetkililerin ise, bu görüşmeler sonrasında 20 milyar dolarlık IMF kredisi almak istediği iddia edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy daha önce Viyana'da kapsamlı bir rapor sunarak, ülkeye en az 60 milyar dolar gerektiğini söyleyerek Ukrayna için bir kurtarma fonu kurulmasını talep etmişti.

Zelenskiy konuyla ilgili, "Ekonomik ve finansal açığın kapatılması için 38 milyar dolara, altyapı için 17 milyar dolara ve kışın ısınma masrafları için de 5 milyar dolara ihtiyacımız var." demişti.

REKLAMI KAPAT X