ING’den enflasyon sonrası “ölçülü faiz indirimi” beklentisi

Okuma Süresi: 1 Dakika
ING’den enflasyon sonrası “ölçülü faiz indirimi” beklentisi
Doviz.com
03.09.2025 14:22

ING Global, bugün açıklanan enflasyon rakamlarının TCMB'nin daha ölçülü bir faiz indirimi yapmasına neden olabileceğini söyledi.

Türkiye’de ağustos ayı enflasyon verileri, özellikle gıda fiyatlarındaki artışın etkisiyle piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmişti.

Beklentileri aşan enflasyon rakamları sonrasında ise TCMB’ye yönelik faiz indirimi tahminleri revize edilmeye başlandı.

ING Global tarafından yapılan değerlendirmede, son enflasyon verilerinin dezenflasyon sürecinde karşılaşılan yapısal zorlukları ortaya koyduğuna ve para politikasında dikkatli bir yaklaşımın gerekliliğine vurgu yapıldı.

ING ekonomistleri, ağustos ayındaki yüksek enflasyon rakamlarının Merkez Bankası’nın 11 Eylül’de gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında daha ölçülü bir faiz indirimi yapmasına neden olabileceğini söyledi.

Toplantının CHP Kongresi davası ile aynı haftaya denk gelmesinin siyasi hassasiyetleri artırarak para politikası kararlarını daha karmaşık bir zemine taşıdığını bildiren ING analistleri, Merkez Bankası’nın faiz indirimi büyüklüğünde döviz talebini de yakından izleyeceğini ifade etti.

Özellikle gıda ve hizmet kalemlerindeki fiyat baskılarının sürdüğünü belirten ING ekonomistleri, yılın geri kalanında kur şokları ya da ücret kaynaklı ek baskılar yaşanmazsa enflasyonun 2025 sonunda %30 seviyesine inebileceğini öngördü.

İLGİLİ HABER Hakan Kara 300 baz puanlık faiz indirimine kapıyı kapattı Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara, bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından TCMB’ye yönelik faiz indirimi beklentilerini yorumladı.
REKLAMI KAPAT X