İngiltere, bu yıla ilişkin büyüme tahminini yarıya indirdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
İngiltere, bu yıla ilişkin büyüme tahminini yarıya indirdi
Doviz.com
26.03.2025 17:25

İngiltere, bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini yarı yarıya düşürerek yüzde 2'den yüzde 1'e çekti.

İngiltere Maliye Bakanı Rachel Reeves, ülkesinin Bahar Bütçesi'ni açıkladı.

Küresel çapta belirsizliklerin giderek arttığını söyleyen Reeves, bu belirsizliklerin İngiltere'nin kamu finansmanına ve ekonomisine etkileri olacağını dile getirdi.

Bu kapsamda Bütçe Sorumluluk Ofisi'nin (OBR) İngiltere'nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini daha önceki öngörüsü olan yüzde 2'den yüzde 1'e indirdiğini bildiren Reeves, "OBR'ın bu yıl için enflasyon tahmini yüzde 3,2. Enflasyonun 2026'da yüzde 2,1 ve 2027'de yüzde 2 seviyesine yavaşlayacağı öngörülüyor." dedi.

"Güçlü ekonominin güçlü savunmaya ihtiyacı var"

Güçlü bir ekonominin güçlü bir savunmaya ihtiyacı olduğunu belirten Reeves, "Bu nedenle, Savunma Bakanlığının gelecek yılki bütçesine 2,2 milyar sterlin ayıracağımı teyit ediyorum. Bu, GSYH'nin yüzde 2,5'ini savunmaya ayırma planımızın bir parçası. Bu ek yatırım sadece ulusal güvenliğimizi artırmakla ilgili değil, aynı zamanda ekonomik güvenliğimizle de ilgili." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Reeves, Bahar Bütçesi'nin yeni vergi artışları içermediğini aktardı.

İLGİLİ HABER İngiltere’de enflasyon sonrası faiz tahminleri değişti İngiltere’de şubat ayı enflasyonunun beklentilerin altında kalması sonrası faiz indirimi tahminleri öne çekildi.
REKLAMI KAPAT X