İngiltere’de 3. Çeyrekte İşsizlik Azaldı, Reel Ücretler Geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
13.12.2017 18:10

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi tarafından Çarşamba günü yayımlanan 3.çeyrek istihdam raporuna göre İngiltere’de 3.çeyrekte işsizilik oranı, bir önceki çeyreğe göre %0.1 düşüşle %4.3 oldu ve  %4.2 olan beklentinin hafif altında kaldı. Böylece işsizlik oranı 1975 yılından bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi. Aynı dönemde istihdam oranı ise %0.2 gerileyerek  %75.1 oldu.

Rapora göre TÜFE‘ye göre enflasyon etkisinden  arındırılmış reel gelir seviyesi 3.çeyrekte bir önceki ylın dönemine göre %0.2 azalırken, son sekiz aydır kesintisiz olarak gerilemeye devam etti.   

Hafta başında, Kasım ayında %3.1 olarak gerçekleşen yıllık TÜFE artışı son 6 yılda kaydedilen en hızlı enflasyon artışı oldu. Gerileyen reel ücretler ve hızlı artan enflasyonun kaçınılmaz olarak tüketici harcamalarında azalmaya yol açmasını değerlendiren ekonomistler, bu durumun daha çok iç talebe dayalı olan İngiltere ekonomisinin büyümesine olumsuz etki yapacağını belirtiyorlar.

Yatırımcılar, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE), 2 gün sürecek politika faizi toplantısının ardından  Perşembe günü faiz ve enflasyon konusunda yapacağı ileriye dönük değerlendirmelerini merakla bekliyorlar.    

REKLAMI KAPAT X