İngiltere’de Ocak Ayında İmalat Sektörü Yavaşladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
İngiltere’de Ocak Ayında İmalat Sektörü Yavaşladı
Doviz.com
02.02.2018 11:01

Londra merkezli ekonomik araştırma kuruluşu IHS Markit’in Perşembe günü yayımladığı İngiltere  İmalat Sektörü Satın Alma Müdürleri Endeksi raporuna göre, İngiltere’de imalat sektörü 2018’in ilk ayında, fiyat artışlarından kaynaklanan baskının da etkisiyle  yavaşladı.  

IHS Markit’in raporuna göre İngiltere’de,   Aralık ayında 56,2 olan Satın Alma Müdürleri Endeksi, üretim ve yeni siparişlerdeki yavaşlama, girdi maliyetleri ve satış fiyatlarındaki artış gibi etkenlerle Ocak ayında da gerilemeye devam ederek 55.3 seviyesini görmesine rağmen 51,7 ‘lik uzun dönem ortalamasının üzerinde seyrediyor. 

  Yeni siparişlerde artışa  işaret eden üretim artışı, son 7 ayın en düşük seviyesine gerilese de güçlü iç ve dış talep sayesinde artmaya devam ediyor.  Maliyet enflasyonu ise artan pertrol fiyatlarıyla birlikte son 11 ayın en yüksek seviyesine tırmanırken, girdi arzı talebin gerisinde kaldı.

Araştırmayı derleyen IHS Markit Direktörü Rob Dobson, sonuçları yorumlarken “İngiltere’de imalat sektöründe 2018’in başından bu yana büyümede yavaşlama ve fiyatlarda artış gözlemleniyor, ancak yavaşlamaya rağmen en son araştırmaya göre  3 aylık dönemlerde üretim %0,6 civarında artmaya devam ediyor, istihdamdaki artış hızı yükseliyor.  Ancak üretim artış hızı Kasım ayından sonra hızla geriledi.  Talep trendinin güçlenmesi büyüme ivmesinin korunmasına yardımcı olacaktır.”

REKLAMI KAPAT X