İngiltere’de Perakende Satışlar Aralık Ayında Hızlı Düştü

Okuma Süresi: 1 Dakika
İngiltere’de Perakende Satışlar Aralık Ayında Hızlı Düştü
Doviz.com
19.01.2018 17:11

İngiltere Ulusal İstatistik Enstitüsü (ONS) tarafından yayımlanan Aralık 2017 perekene satışlar raporuna göre Aralık ayında perkende satışlar bir önceki aya göre %1,5 gerilerken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %1,4 arttı.  Kasım ayında ise perkende satışlar %1,0 artış göstermişti.

Beklenti perakende satışların  Aralık ayında %0,6 daralacağı yönündeydi.  Perakende satışların beklenenden  2 kat daha hızlı düşmesi, İngiltere’de Brexit’ten bu yana tüketici harcamalarında görülen daralmanın sürdüğüne  işaret ediyor.  Perakende satışlar daha önce de Brexit oylaması sonrasında bu kadar hızlı düşüş göstermişti.   Uzmanlar, ekonomik büyümenin büyük ölçüde iç talebe bağlı olduğu İngiltere’de tüketici harcamalarında uzun süreli daralmanın ekonomiyi olumsuz etkileceğini belirtiyorlar. 

Rapora göre 2017 yılında perakende satışlar bir önceki yıla göre %1,9 artış göstererek, %3.0 olan beklentinin çok gerisinde kaldı.

ONS’un açıklamasına göre perakende satışlar 4.çeyrekte ekonomik büyümeye hemen hemen hiçbir katkı sağlamadı.  Raporda,  perakande satışların 4.çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %0,4 artış göstermesine rağmen bunun 1.çeyrekten bu yana kaydedilen en zayıf 3 aylık artış olduğu belirtiliyor.  

REKLAMI KAPAT X