İngiltere’de TÜFE Altı Ay Sonra İlk Kez Geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
İngiltere’de TÜFE Altı Ay Sonra İlk Kez Geriledi
Doviz.com
16.01.2018 15:05

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) Salı günü yayımladığı Aralık ayı TÜFE enflasyonu raporuna göre Kasım ayında %3,1 olan tüketici fiyatları endeksindeki yıllık  artış Aralık ayında beklentiye uygun olarak %3,0’e geriledi.  Aralık ayında %2.5’e gerileyerek  son beş ayın en düşük seviyesini gören Çekirdek TÜFE ise %2,6 olan beklentinin altına düştü.    

Son altı aydır sürekli yükseliş trendinde olan İngiltere’deki TÜFE enflasyonu Kasım ayında da %3,1 ile son 5 yılın en yüksek artışını kaydetmişti.  Aralık ayında altı ay sonra ilk kez  ülkede TÜFE enflasyonu gerilemiş oldu.  Ancak, ONS tarafından yapılan açıklamada, enflasyondaki gerilemenin uzun dönemli bir düşüş trendinin başlangıcı olduğunu söylemek için henüz erken olduğu vurgulandı.   İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Kasım ayında gerçekleştirdiği toplantıda, on yıllık aradan sonra ilk kez faiz oranını 25 baz puan artırarak  %0.50’ye yükseltmiş ve enflasyonun 2017 yılı sonunda zirveye ulaştığını  ve 2018’de %2 hedefine gerileyeceğini açıklamıştı.  

Uzmanlar, bu enflasyon düzeyinde İngiltere Merkez Bankas Para Politikası Komitesi’nin 3 hafta sonra yapacağı toplantıda faiz oranını değiştirmeyeceğini düşünüyorlar.

REKLAMI KAPAT X