İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı: Türk tedarikçiler de listede

Okuma Süresi: 1 Dakika
İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı: Türk tedarikçiler de listede
Doviz.com
14.06.2024 12:50

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna'ya desteğini bir kez daha yineleyerek Rusya'yı mali olarak hedeflerine alacaklarını söyledi.

ABD'nin kısa süre önce Rusya bağlantılı şirketler için aldığı yaptırım kararının ardından İngiltere'den de benzer bir adım geldi.

Konuya ilişkin açıklama yapan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna'yı desteklediklerinin altını çizdi.

İngiltere'nin yaptırım hedefleri arasında ise Rusya'nın petrol ihracatı için kullanıldığı söylenen araçlar yer aldı.

Başbakanlık Ofisi, Rusya'nın petrol ihracatının Ukrayna'daki savaşı finanse etmek için en kritik gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Rusya'nın 2023 yılında petrol üretiminden topladığı verginin 99 milyar dolar olduğuna dikkat çekilerek, bunun ülkenin toplam federal gelirlerinin yaklaşık yüzde 31'ini oluşturduğu bildirildi.

Türk tedarikçiler de listede

Öte yandan, yeni yaptırımlar arasında Türkiye ile birlikte Çin, İsrail ve Kırgızistan merkezli kuruluşlar da bulunuyor.

Söz konusu ülkelerde Rusya'ya mühimmat, makine gereçleri, mikroelektronikler ve lojistik tedariği yapan şirketlere yaptırım hedefleniyor.

Şubat 2022'den beri uygulanan yaptırımlar ise Rusya'nın 400 milyar doların üzerinde gelirinin engellenmesine yol açmıştı.

İLGİLİ HABER Putin'den Türkiye değerlendirmesi: "Kazancından çok kaybı olur" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve Türkiye’nin ticari ve ekonomik ilişkilerinin kısıtlanmasının sonuçları hakkında değerlendirmede bulundu.
REKLAMI KAPAT X