İngiltere Ekonomisi 4.Çeyrekte Beklentinin Üzerinde Büyüdü

Okuma Süresi: 1 Dakika
İngiltere Ekonomisi 4.Çeyrekte Beklentinin Üzerinde Büyüdü
Doviz.com
26.01.2018 17:32

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından Cuma günü açıklanan verilere göre İngiltere ekonomisi 2017’nin 4.çeyreğinde,  bir önceki çeyreğe göre %0,5 büyüyerek %0,4 olan beklentiyi aştı.    İngiltere’nin GSYİH’sı 3üncü çeyrekte ise %0,4 büyümüştü. 

İngiltere’de GSYİH 2017 yılında %1,8 büyüyerek 1,4 olan beklentiyi aştı.  Ancak ONS yetkilileri,  bu oranın son 6 yılın en düşük büyümesini olduğunu  ve büyük resime bakıldığında ekonomik büyümenin daha zayıf ve daha dengesiz olduğunu ifade ettiler.  İngiltere’de GSYİH 2016 yılında %1,9 artmıştı. 

ONS raporunda, İngiltere’de bir yıldır sterlinin değer kaybetmesinden kaynaklanan enflasyon artışı nedeniyle  tüketici harcamalarının baskı altında olduğunu, tüketici harcamalarındaki azalış nedeniyle oteller, yemek ve ulaşım sektöründeki firmalar, otomotiv firmaları ve sinemaların satışlarının gerilediği ifade ediliyor. 

ONS’un raporuna göre 4.çeyrekte hizmet sektörü %0,6, imalat sektörü de %1,3 büyüme kaydetti.   Sterlindeki değer kaybı aynı zamanda ihracatın artmasına katkıda bulundu.

REKLAMI KAPAT X