İngiltere hükümeti, grevleri sona erdirmek için sendikalarla görüştü

Okuma Süresi: 2 Dakika
İngiltere hükümeti, grevleri sona erdirmek için sendikalarla görüştü
Doviz.com
09.01.2023 17:18

İngiltere hükümeti, sağlıktan ulaşıma kadar pek çok sektörde işçilerin daha yüksek ücret talebiyle başlattıkları grev dalgasına son vermek için ilk adımı atarak sendikalarla bir araya geldi.

Ücret artışlarının son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşan çift haneli enflasyona ayak uyduramaması nedeniyle İngiltere'de hemşireler, ambulans personelleri ve demiryolu çalışanları grev düzenlemişti.

İngiliz bakanlar ise grevlerin son bulması için sendikalarla bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Steve Barclay ile yapılan toplantının ardından Unite sendikası sorumlusu Onay Kasab, hükümetin daha fazla ücret karşılığında verimlilik planlarını görüşmek istediğini belirtti.

Kasab gazetecilere verdiği demeçte, "Burada söz konusu olan, sadece işlerini yapabilmek için sözleşme saatlerinin çok ötesinde çalışan insanlardır." diyerek, ücret artışı konusundaki kararlılıklarını yineledi.

Devlet yetkilileri ise ücret konusundaki görüşmelerin yapılmasının önemli bir adım olduğunu ancak sendikanın grevleri iptal etmek için gereken duyarlılığa sahip olmadığını söyleyerek, "Enflasyonla uyumlu ücret artışları, fiyat artışlarını daha da körükleyecektir. Faiz oranları ile mortgage ödemelerinin de daha da artmasına yol açacaktır." dedi.

Sendikalar ise önümüzdeki birkaç hafta içinde gerçekleşecek grevleri ancak bu yılki ücret anlaşmazlığını çözecek tekliflerin yapılması halinde durduracaklarını aktardı.

Pazartesi günü erken saatlerde bir sağlık merkezini ziyaret eden Başbakan Rishi Sunak ise gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin makul, sorumlu ve ülke için karşılanabilir olan ücret taleplerini görüşmekten mutluluk duyacağını belirtti.

Devletin geçim masraflarına yardımcı olmak için hemşirelere bir defaya mahsus ödeme yapması konusu sorulduğunda ise Sunak ayrıntılar hakkında yorum yapmayı reddetti.

REKLAMI KAPAT X