İngiltere Merkez Bankası Politika Faizinde Değişikliğe Gitmedi

Okuma Süresi: 1 Dakika
İngiltere Merkez Bankası Politika Faizinde Değişikliğe Gitmedi
Doviz.com
14.12.2017 17:38

İngiltere Merkez Bankası, Perşembe günü gerçekleştirdiği politika toplantısının ardından yaptığı açıklamada politika faizini ve varlık alım programını değiştirmeme kararı aldığını duyurdu.

İngiltere Merkez Bankası’nın açıklamasında politika faizinin %0,50 seviyesinde bırakıldığı, varlık alımı programında da değişiklik yapılmayarak 435 milyar sterlin olarak kaldığı belirtildi.

Para Politikası Kurulu toplantı tutanaklarında, dokuz kişiden oluşan kurulun politika faizinin değiştirilmemesi yönünde oy birliği ile karar aldığı ifade edilirken, Brexit'in para politikasının önündeki en temel zorluk olmaya devam ettiği, bu konuda kaydedilecek ilerlemelerin  hem tüketicilerin hem de işletmelerin güvenini artıracağı görüşüne yer verildi. Tutanaklarda, İngiltere Merkez Bankası yetkililerinin ileride yapılabilecek bir faiz artırımının "kademeli ve sınırlı" olmasından yana olduklarının altı çizilirken, enflasyonun orta vadede bankanın hedeflediği %2 seviyesine gerileyeceğinin öngörüldüğü, piyasaların Kasım ayında gerçekleştirilen faiz artırımının etkilerini hissetmesi  içinse henüz erken olduğu görüşü vurgulandı. 

BOE'nin bugün yaptığı politika toplantısında aldığı faiz ve varlık alım programına ilişkin kararlar piyasalar için sürpriz olmadı. 

REKLAMI KAPAT X