İngiltere Merkez Bankası Politika Faizini Yükseltti

Okuma Süresi: 2 Dakika
İngiltere Merkez Bankası Politika Faizini Yükseltti
Doviz.com
02.08.2018 14:24

https://haber.doviz.com/etiket/faizHilal Sarı / İstanbul, 2 Ağustos (DHA) – İngiltere Merkez Bankası (BOE) politika faizini 0.25 baz puan artışla yüzde 0.75’e yükseltti. BOE Para Politikası Komitesi faiz artışına oybirliğiyle karar verdi.

BOE’nin bu faiz artırımıyla yüzde 0.75 düzeyi Birleşik Krallık’ta küresel finansal kriz sonrası Mart 2009’dan bu yana gelinen en yüksek faiz oranı oldu.

BOE’den yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak hedefiyle, büyüme ve istihdamı destekleyecek şekilde para politikalarını düzenliyor.

“1 Ağustos 2018’de biten toplantısında Komite oy birliğiyle politika faizini 0.25 baz puan artırarak yüzde 0.75’e yükseltme kararı almıştır.”

“Komite varlık alımlarını aylık 10 milyon sterlin düzeyinde koruma kararı aldı.

“Komite ayrıca Birleşik Krallık devlet tahvili alımlarını 435 milyar sterlin düzeyinde koruma kararı aldı.

“Ekonomik görünüm hala Avrupa Birliği’nden çekilme sürecine, buna bağlı olarak da hane halkları, iş dünyası ve finans piyasalarının tepkisine göre ciddi ölçüde değişebilir.

“Önümüzde yapılacak herhangi bir faiz artırımı muhtemelen kademeli bir hızda ve sınırlı ölçüde olacak.”

Ekonomistlerin büyük bir çoğunluğu Birleşik Krallık’ta ilk çeyrekte ekonomiye dair çok güçlü veriler gelmemiş olsa da bankanın faizleri artıracağını öngörüyordu.

Sterlin BOE faiz kararı öncesi dolar karşısında 1.3079 düzeyindeyken, karar sonrası yükselerek 1.31 düzeyinin üzerine çıktı.

İç piyasada sterlin yüzde 1.14 artışla 6.67 düzeyine kadar yükseldi.  

REKLAMI KAPAT X