İngiltere’nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
İngiltere’nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu
Doviz.com
24.10.2022 16:12

Eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere’nin yeni başbakanı oldu.

Eski Başbakan Boris Johnson, Sunak'ın en büyük rakibiydi ancak pazar günü geç saatlerde yarıştan çekildiğini açıklamıştı.

Liderlik için geriye kalan tek aday, eylül ayında Muhafazakar Parti'nin başına geçmek için yapılan seçimde, Sunak'ın gerisinde kalan Penny Mordaunt olmuştu.

Sunak'ın rakibi Penny Mordount, Twitter'dan yaptığı açıklamada, liderlik yarışından çekildiğini, Rishi Sunak'ı desteklediğini duyurdu.

Mordount, "Şimdi bir sonraki Başbakanımızı seçtik. Bu karar tarihi bir karar ve partimizin çeşitliliğini ve yeteneğini bir kez daha göstermektedir. Rishi Sunak'a tam destek veriyorum." ifadelerini kullandı.

Böylelikle Rishi Sunak İngiltere'nin yeni başbakanı oldu.

Muhafazakar Parti'nin Avrupa Araştırma Grubu Başkanı Mark Francois seçimden önce, "Muhafazakar Parti'nin lideri olmak için son derece güçlü iki seçeneğimiz olduğuna inanıyoruz, ancak grup olarak herhangi bir adayı toplu olarak destekleyemedik." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bununla birlikte Francois, hangi aday seçilirse seçilsin onun etrafında "birleşileceğini" sözlerine eklemişti.

Sunak'ın destekçileri arasında mevcut Maliye Bakanı Jeremy Hunt ve eski Maliye Bakanı Sajid Javid'in yanı sıra mevcut İçişleri Bakanı Grant Shapps da yer almıştı.

Sunak'ın İngiltere'nin yeni başbakanı olmasının ardından sterlin, dolar karşısında 1,1289 seviyesinden işlem görüyor.

İngiltere'de Muhafazakar Parti lideri Sunak birlik içinde olunması çağrısı yaptıktan sonra, Komite'ye yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Kişiler yerine politikalara konsantre olacağım."

"Erken bir genel seçim olmayacak."

REKLAMI KAPAT X