Instagram'a erişim engeli getirildi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Instagram'a erişim engeli getirildi
Doviz.com
02.08.2024 08:24

Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engeli getirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram'a bu sabah erişim engeli getirildi.

Karar sonrası Türkiye'den Instagram'a erişim sağlanamıyor.

BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken erişim engelinin neden yapıldığına ve ne kadar süreceğinize ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: BTK

Ancak, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz tarihinde sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Haniye'nin ölümü sonrasında bir taziye mesajı yayınlamıştı.

Fahrettin  Altun, Instagram'ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğini belirterek, "Heniye'nin şehadeti nedeniyle insanların taziye mesajı yayımlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu, çok açık ve net bir sansür girişimidir." ifadelerini kullanmıştı.

Altun'un bu paylaşımının ardından BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi.

İLGİLİ HABER Threads Türkiye’den geçici olarak çekiliyor Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında Türkiye'de sosyal medya platformu Threads uygulamasını geçici olarak kapatacağını duyurdu.
REKLAMI KAPAT X