Intel'den maaşlara yüzde 25'e varan kesinti kararı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Intel'den maaşlara yüzde 25'e varan kesinti kararı
Doviz.com
01.02.2023 11:59

ABD merkezli teknoloji şirketi Intel, yaşanan pazar payı kaybı nedeniyle çalışan ve yönetici maaşlarında geniş kesintiler yapacak.

Intel sözcüsü Addy Burr yaptığı açıklamada, değişikliklerin yatırımların ve genel iş gücünün desteklenmesinin sağlanması için yapıldığını söyledi.

Intel geçen hafta, pandemi sırasında birkaç yıllık büyümenin ardından PC pazarının daraldığını ve kar marjlarının düştüğünü bildirmiş ve bu bildirim sonrasında hisselerde yüzde 10’u aşan düşüşler görülmüştü.

Marjlarının daralması sonrasında maliyetlerde tasarrufa gitmeye çalışan yöneticiler ise tüm çalışanların maaşlarında kesinti kararı aldı.

Intel’e yakın kaynakların aktardığına göre, orta kademe çalışanlar için yüzde 5’lik kesinti yapılacakken, şirketin CEO dışındaki üst düzey yöneticileri için yüzde 15’lik kesintiler olacak. İcra Kurulu Başkanı'nın (Pat Gelsinger) maaşı ise yüzde 25 seviyesinde azalacak. 

Kaynaklar ayrıca, şirketin liyakat artışları ile üç aylık performans ikramiyelerini askıya aldığını; ancak genel finansal performansa dayalı yıllık performans primlerinin devam edeceğini ve şirketin rakiplerine karşı pazar payını kaybetmesi nedeniyle son yıllara göre bu primlerin daha küçük miktarlarda olabileceğini belirtti.

REKLAMI KAPAT X