İPA açıkladı: İstanbul'da yaşamanın aylık maliyeti belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
İPA açıkladı: İstanbul'da yaşamanın aylık maliyeti belli oldu
Doviz.com
05.01.2024 10:09

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti belli oldu. İşte 2023 yılında aylara göre İstanbul'da yaşamanın maliyeti..

İstanbul Planlama Ajansı’nın bugün yayımladığı Yaşam Maliyeti Araştırması'nın sonuçlarına göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 78,13 artış kaydetti.

Kaynak: İPA

Buna göre aralık ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti kasım ayına göre 1.666 lira artarak 49.159 liraya çıktı.

2023 yılında aylara göre yaşam maliyeti tutarları ise şöyle listelendi:

En yüksek yıllık artış olan ürünler

Temel tüketim maddelerinin bir önceki yılın aralık ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin yüzde 190,69 artış oranı ile ağız ve diş bakım ürünleri fiyatlarında yaşandığı görüldü. Zeytinyağı fiyatı yüzde 136,10 artarken, et-kıyma ürünleri ise yıllık bazda yüzde 113,64 artış kaydetti.

Ürünlerin aylık ve yıllık fiyat değişim oranı ise şöyle oldu:

Kaynak: İPA

İLGİLİ HABER Mahfi Eğilmez yazdı: Enflasyonun gerçekliği ve para politikası üzerine İktisatçı Mahfi Eğilmez, TÜİK ve ENAG’ın yayınladığı enflasyon verilerini karşılaştırarak, “İster TÜİK enflasyonunu ister ENAG enflasyonunu doğru kabul edelim bu faiz oranıyla yüzde 5’lik enflasyon hedefine ulaşmamız, deflasyona girilmediği sürece, hiçbir zaman mümkün olamaz.” dedi.
REKLAMI KAPAT X