iPhone Çin pazarında ilk 5'in dışında kaldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
iPhone Çin pazarında ilk 5'in dışında kaldı
Doviz.com
26.07.2024 11:56

Çin akıllı telefon pazarında ülkenin ulusal markaları yükselirken ABD'li teknoloji devi Apple'ın ürettiği iPhone'lar ilk 5 sıranın dışında kaldı.

Apple'ın tüketici elektroniği imparatorluğunun merkezinde yer alan ve yakından izlenen iPhone, bu yıl Çin'deki popülerliğini sürdürmekte zorlandı.

ABD merkezli pazar araştırmaları şirketi IDC'ye göre ikinci çeyrekte Çin'e yönelik iPhone sevkiyatları yüzde 3,1 düşerken, Android destekli rakipler yıllık bazda yüzde 11'lik bir artış kaydetti. Bu durum Apple'ı dört yıl sonra ilk kez ülkedeki ilk beş telefon üreticisinin dışına itti.

IDC'ye göre son çeyrekte, sevkiyatları yüzde 50 oranında artan Huawei'nin yeniden dirilişi ve Vivo, Xiaomi gibi yerel oyuncular arasında yaşanan çetin rekabet Apple'ı pazarda altıncı sıraya itti.

Ülkenin sorunlu ekonomisi satışların yavaşlamasına katkıda bulunurken, yerli şampiyon Huawei, Android alternatiflerinin yeniden canlanmasına öncülük etti.

Apple küresel büyüme hedefliyor

Öte yandan bu sonuç, iPhone sevkiyatlarının küresel olarak istikrar kazandığı bir çeyrekte geldi. Apple bu döneme ilişkin kazançlarını 1 Ağustos'ta açıklayacak.

Şirket bu yılın ikinci yarısında küresel olarak en az 90 milyon iPhone 16 cihazı sevk etmeyi hedefliyor ve sarsıntılı geçen 2023'ün ardından yeni serisine olan talebi artırmak için yapay zeka hizmetlerine güveniyor.

Şirket tedarikçilerine ve iş ortaklarına, yeni iPhone'ların sevkiyatında öncekilere kıyasla yaklaşık yüzde 10'luk bir büyüme hedeflediğini söyledi.

İLGİLİ HABER Akıllı telefon pazarında lider değişti Küresel bazda yılın ilk çeyreğinde 289,4 milyon akıllı telefon satılırken, akıllı telefon pazarının lideri de değişti. İşte pazarın yeni lideri ve pazardaki satış miktarları..
REKLAMI KAPAT X