İran: ABD ile şu anda müzakere yürütmüyoruz

Okuma Süresi: 1 Dakika
İran: ABD ile şu anda müzakere yürütmüyoruz
Doviz.com
27 Temmuz 2026 11:22

İran ABD ile şu aşamada herhangi bir müzakere olmadığını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi halihazırda ABD ile müzakere yürütmediklerini duyurdu.

Bekayi, ABD'nin savaş ve barış konusunda zamanlamayı dayatan taraf olamayacağını da söyledi.

ABD, İran’a yönelik yaklaşık iki hafta süren hava saldırılarına ikinci gece de ara verirken, Tahran yönetimi de misilleme saldırılarından kaçındığını açıkladı ve Umman ile Hürmüz Boğazı’ndaki deniz trafiğinin yeniden işlemesine yönelik görüşmeler gerçekleştirmişti.

İran’ın ticari gemilere saldırı kapasitesini zayıflatmayı hedefleyen 13 gece üst üste düzenlenen saldırıların ardından ABD’nin Cuma gecesinden bu yana herhangi bir açıklama yapmadan operasyonları durdurması, Başkan Donald Trump’ın bir sonraki adımına ilişkin soru işaretlerini artırmıştı. İran ordusu ise Pazar günü yaptığı açıklamada, Tahran’ın misilleme saldırılarını durdurduğunu duyurmuştu.

İran devlet televizyonuna konuşan Sözcü Muhammed Ekreminiya, “ABD önümüzdeki günler için başka senaryolar geliştirmiş olabilir ancak mevcut durum onların istediği tablo değil” demişti.

Ekreminiya, “Amerikalılar savaşı ve hava saldırılarını sürdürmekte ısrar ederse savaşın coğrafi alanı genişleyecek” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER İran Dışişleri Bakanlığı’ndan Hürmüz Boğazı açıklaması İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Said Hatibzade, “Gerilimin tırmanmasını önlemek amacıyla diplomasiye ve Hürmüz Boğazı'ndan gemilerin barışçıl geçişinin sağlanması ilkesine bağlıyız” dedi.