İran, Hürmüz'de bazı Çin gemilerine geçiş izni vermeye başladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
İran, Hürmüz'de bazı Çin gemilerine geçiş izni vermeye başladı
Doviz.com
14 Mayıs 2026 14:45

İran'ın, Hürmüz Boğazı'nda yönetim protokollerine ilişkin varılan anlayış sonrası bazı Çin gemilerinin geçişine izin vermeye başladığı bildirildi.

Yarı resmi Fars haber ajansı, konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa dayandırdığı haberinde, İran'ın bazı Çin gemilerinin geçişine izin vermeye başladığını yazdı.

İlgili haberde, Tahran'ın iki ülke arasındaki stratejik ortaklık doğrultusunda belirli sayıda Çin gemisinin geçişini kolaylaştırmayı kabul ettiği belirtildi.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent de perşembe günü yaptığı değerlendirmede, Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasının Çin'in çıkarına olduğunu ve Pekin'in bu konuda elinden geleni yapacağına inandığını söylemişti.

İLGİLİ HABER Trump ve Şi'den ortak basın toplantısı: Birbirimizin başarısına yardımcı olabiliriz ABD Başkanı Donald Trump, Çin'de Devlet Başkanı Şi Cinping ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıda iki ülkenin ortaklığına vurgu yapan liderler gelecek dönem için işbirliği mesajı verdi.
REKLAMI KAPAT X