İran: Hürmüz'ün kontrolü petrolün iki katı gelir sağlar

Okuma Süresi: 1 Dakika
İran: Hürmüz'ün kontrolü petrolün iki katı gelir sağlar
Doviz.com
13 Mayıs 2026 15:05

İran Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Rıza Talaei Nik, Hürmüz Boğazı'nın kontrolünün İran'a petrol gelirlerinin iki katı düzeyinde ekonomik gelir sağlayacağını ve ülkenin dış politika gücünü artıracağını söyledi.

Talaei Nik, salı günü gazetecilere yaptığı açıklamada İran halkı ile silahlı kuvvetlerin direncinin düşmanın hedeflerine ulaşmasını engellediğini belirterek, "Bu savaştan sonra geri adım olmayacak" dedi.

İranlı sözcü, düşmanın yeni bir tehdit, saldırı ya da herhangi bir saldırganlık eylemine girişmesi halinde bunun İran tarafından derhal kararlı, ezici ve pişmanlık verici bir yanıtla karşılanacağını vurguladı.

Düşmanın, İran halkının mantıklı, meşru ve kesin haklarını tanımadan düştüğü bataklıktan çıkamayacağını ifade eden Talaei Nik, İran'ın hem sahada hem de diplomaside önemli kabiliyetlerini ortaya koyduğunu belirtti.

Öte yandan İranlı yetkili, Hürmüz Boğazı'nın kontrolünün İran'a petrol gelirlerinin iki katı düzeyinde ekonomik gelir sağlayacağını ve ülkenin dış politika gücünü artıracağını vurguladı.

İLGİLİ HABER İran/Kalibaf: Her türlü saldırıya cevap vermeye hazırız İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, "Silahlı kuvvetlerimiz her türlü saldırıya ders verici şekilde cevap vermeye hazır." açıklamasında bulundu.
REKLAMI KAPAT X