İsrail'e giden kruvaziyer gemileri rotalarını Türkiye'ye çevirdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
İsrail'e giden kruvaziyer gemileri rotalarını Türkiye'ye çevirdi
Doviz.com
11.10.2023 16:40

İsrail'e sefer yapan kruvaziyer gemileri, İsrail-Filistin savaşı nedeniyle güzergahlarını değiştirmeye başladı. Türk limanlarına bu kapsamda ekimde İsrail rotası iptal edilen gemilerle birlikte 30 binin üzerinde yolcu gelmesi bekleniyor.

Buna göre uluslararası 4 kruvaziyer gemi işletmesi, 8 sefer için rotalarını Antalya'nın Alanya, Muğla'nın Bodrum ve Marmaris, Aydın'ın Kuşadası limanları ile İstanbul'daki kruvaziyer limanlarına çevirdi.

Rezervasyonlar kapsamında, Türk limanlarına ekimde İsrail rotası iptal edilen gemilerle 30 binin üzerinde yolcu gelmesi bekleniyor.

Görüşmeleri devam eden ve uygunluk verilmesi halinde Türkiye rotasına alınacak gemilerin de eklenmesiyle mevcut sayının çok üstüne çıkılabileceği öngörülüyor.

Kruvaziyer gemileri İsrail'i rotadan çıkardı

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ise İsrail'in Hayfa ve Aşdod limanlarına gelecek kruvaziyer gemilerinin, bölgedeki gelişmeler nedeniyle bu limanları rotalarından çıkardığını söyledi.

İsrail limanlarına seferlerini durdurma kararı alan kruvaziyer gemi işletmecilerinin sayısının her geçen gün arttığını da belirten Öztürk, "Söz konusu kruvaziyer gemileri, rotalarındaki İsrail limanları yerine Marmaris, Bodrum, Alanya, Kuşadası ve İstanbul'daki kruvaziyer limanlarına gelme kararı aldı" dedi.

Kruvaziyerde 1,5 milyon yolcu hedefinin aşılması bekleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türk limanlarını ocak-ağustos döneminde 719 kruvaziyer gemiyle 906 bin 582 yolcu ziyaret etti.

Kruvaziyer gemilerinin Türk limanlarına uğrak ve geceleme yapmasının artarak sürmesi, İsrail'deki son durum nedeniyle Doğu Akdeniz rotasının Türkiye'de sonlanacak olması neticesinde, 2023 hedefleri doğrultusunda kruvaziyer gemilerle gelecek yolcu sayısının 1 milyon 500 bini aşması öngörülüyor.

İLGİLİ HABER Turizmin yeni gözdesi: Kruvaziyer gemi seyahati (Videolu) Yaz sezonunun ortasına gelinmesiyle turizm sektörü canlanırken, kruvaziyer gemi seyahatleri de hareketli günler yaşamaya başladı. Buna göre, kruvaziyer turizminin önemli merkezlerinden olan Aydın'ın Kuşadası ilçesi, yılın ilk altı ayında 191 gemiden 258 bin 719 yolcu ağırlayarak rekor kırdı.
REKLAMI KAPAT X