İstanbul'da ekmek fiyatlarına yapılan zamma üreticilerden tepki

Okuma Süresi: 2 Dakika
İstanbul'da ekmek fiyatlarına yapılan zamma üreticilerden tepki
Doviz.com
10.05.2024 15:52

İstanbul Ticaret Odası’nın aldığı kararla 200 gram ekmeğe yüzde 31,25 zam yapılarak fiyat 10 TL'ye çıkarıldı. Karara ilişkin Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar ise "İTO'dakiler fırıncıyı değil, hükümeti temsil ediyor" diyerek tepki gösterdi.

İstanbul’da İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için İTO’nun mayıs ayı meclis toplantısında oylama yapıldı.

İTO’nun mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararla İstanbul’da 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 31,25 zamla 10 TL’ye, 300 gram ekmeğin fiyatı ise 12,5 TL'ye çıkarıldı. Artan maliyetler yüzünden yapılan zammın düşük olduğunu savunan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar ise konuyla ilgili şunları söyledi:

"Yapılan zam yeterli değil"

"Böyle bir fiyat olmaz. Trabzon ekmekleri ekmek değil mi? Federasyon, İstanbul Ticaret Odası'nda komisyonda olanlar, fırıncıyı temsil etmiyor. Onlar hükümeti temsil ediyor. 200 gram ekmeğin çıkmayacağını biliyor. Kombine tabir ettiğimiz, fırınlara göre gramaj ayarlıyor.

Sanayi tipi fırınlara göre fiyat ayarlıyorlar. Yapılan zam yeterli değil ve 200 gram ekmek olmaz. Kara fırınların bu ekmeği çıkarma şansı yok. Sanayi tipi fırınlar çıkartabilir. En az 250 ya da 300 gram olur. Ama bunu bir türlü ne yöneticilere anlatabiliyoruz ne de başkalarına. İstanbul'da kaçak fırınlar kapatılmadıktan sonra 15 gün sonra tekrar zam yapılır. Üretim izni olmayan fırınlara doğal gaz bağlanıyor. Bunların derhal kesilmesi lazım. Kaçak fırınların hepsi yeni binaların altına yapılıyor. O binaların altındaki fırınlar binaların demirlerini 10 senede çürütür ve o bina yıkılır."

İLGİLİ HABER Simit fiyatlarının belirlenmesinde yeni dönem Simit fiyat tarifesinde Ticaret Bakanlığı'nın onayı zorunlu hale geldi. Simit fiyat tarifelerinde Ticaret Bakanlığı'nın olumsuz görüş vermesi halinde yeni tarife talebi gerekçeleriyle birlikte Bakanlığa gönderilecek. Bakanlığın olumlu görüşünün ardından yeni tarife yürürlüğe girecek.
REKLAMI KAPAT X