İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti 40 bin lirayı aştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti 40 bin lirayı aştı
Doviz.com
05.09.2023 09:30

İstanbul Planlama Ajansı verilerine göre, ağustos ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 40 bin liranın üzerine çıktı.

İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul’da ağustos ayında yaşamanın maliyetini hesapladı.

İstanbul Planlama Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 9,69, bir önceki yılın aralık ayına göre ise yüzde 54,34 oranında arttı.

İLGİLİ HABER Ağustos ayı resmi enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ağustos ayında yıllık bazda yüzde 58,94 artış göstererek, yılın zirvesine çıktı.

Bir önceki yılın ağustos ayına göre ise İstanbul’da yaşam maliyetinin yıllık artış oranı yüzde 80,59 olarak gerçekleşirken; ağustos ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 42.593 lira seviyesine ulaştı. Bu artış ile birlikte İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, geçtiğimiz aya göre 3.765 lira artmış oldu.

Öte yandan İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasında, hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin bir önceki yılın ağustos ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin %144,37 artış oranı ile zeytinyağı fiyatlarında yaşandığı görüldü.

İLGİLİ ANALİZ TCMB’nin sıkılaşma politikasına rağmen enflasyon neden artıyor? TCMB’nin şahin faiz artırım politikasına karşı ağustos ayında hem yıllık hem de aylık TÜFE hız kesmedi.
REKLAMI KAPAT X