İstanbul'da yaşamanın maliyeti hesaplandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
İstanbul'da yaşamanın maliyeti hesaplandı
Doviz.com
04.06.2024 12:37

İstanbul Planlama Ajansı, mayıs ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyetini hesapladı.

İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul'da Yaşam Maliyeti araştırmasının mayıs sonuçlarını açıkladı.

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 83,61 artış kaydetti.

Bu çerçevede mayıs ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 61.523 lira oldu. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti bir önceki aya göre ise 2.189 lira arttı.

2023 yılının başından bu yana İstanbul'da yaşamanın maliyeti ise şöyle değişim gösterdi:

Fiyatı en fazla artan ürünler

Temel tüketim maddelerinin bir önceki aya göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından biri aylık yüzde 11,48 artışla çamaşır için temizlik ve bakım ürünlerinde gerçekleşti. Bunu yüzde 10,75 ile tuvalet kağıdı ve yüzde 8,72 ile margarin izledi.

Hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin yıllık değişimine bakıldığında ise en çarpıcı fiyat artışlarından birinin yüzde 219,58 oranıyla ağız ve diş bakım ürünlerinde gerçekleştiği görüldü. Aynı dönem itibarıyla mercimek fiyatları yüzde 173,59, tuvalet kağıdı ise yüzde 134,44’lük artış kaydetti.

İLGİLİ HABER Türk-İş: Asgari ücret ve açlık sınırı makası açılıyor Türk-İş'in açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçları, asgari ücret ve açlık sınırı makasının mayısta açılmaya başladığını gösterdi.
İLGİLİ HABER Bakan Şimşek'ten enflasyon yorumu: En kötüsü geride kaldı! Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyonda en kötü zamanların geride kaldığını belirterek, "Enflasyonla mücadelede geçiş dönemi böylece tamamlandı, dezenflasyon sürecine giriyoruz" dedi.
REKLAMI KAPAT X