İstanbul Gaz Zirvesi deprem nedeniyle mart sonuna ertelendi

Okuma Süresi: 2 Dakika
İstanbul Gaz Zirvesi deprem nedeniyle mart sonuna ertelendi
Doviz.com
10.02.2023 16:33

Doğal gaz ticaret merkezi olma hedefiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 14-15 Şubat'ta düzenlemeyi planladığı İstanbul Gaz Zirve'si, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle mart ayının sonuna ertelendi. 

Alınan bilgiler, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında İstanbul Gaz Zirvesi’nin ertelendiğini ortaya koydu.

Türkiye Enerji Bakanlığı’ndan bir kaynak ise bugün TASS’a verdiği demeçte, İstanbul Gaz Zirvesi’nin 14-15 Şubat’tan 22 Mart’a ertelenmesine ilişkin bilginin doğru olduğunu söyledi.

Bu haberi ilk olarak bir Rus haber ajansı paylaşmıştı. Ajans paylaşımında, Türkiye’deki depremler nedeniyle etkinliği düzenleme planlarında değişiklik olduğunu yazmıştı.

Adı açıklanmayan başka bir kaynak ise iddiaların doğru olduğunu ve Türkiye’de bir doğal gaz merkezinin kurulup işletilmesi konularının ele alınacağı zirvenin 22 Mart’a ertelendiğini aktararak, tüm devlet kurumlarının depremlerin etkilerinin ortadan kaldırılması için çalışmalara dahil olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise ocak ayının sonunda yaptığı açıklamada, İstanbul Gaz Zirvesi’nin 14-15 Şubat’ta yapılacağını söylemiş, Avrupa’dan gaz üreten ülke temsilcileri ve tüketicilerinin davet edilmesinin planlandığını bildirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise ekim ayında yaptığı açıklamada, Türkiye’de Avrupa’nın en büyük gaz merkezinin oluşturulmasını ve artık Kuzey Akım üzerinden geçişi mümkün olmayan gaz hacminin bu merkeze yönlendirilmesini önermişti.

Ancak, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün yaptığı açıklamada, depremin Türkiye’de doğal gaz merkezi kurma planını geciktirebileceğini fakat planı değiştirmeyeceğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X