“İstanbul'un çeşitli noktalarında araç stoklanıyor” iddiası

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
20.07.2023 16:23

Türkiye genelinde bayilerde sıfır araç sıkıntısı devam ederken, İstanbul'un çeşitli noktalarında araç stoklandığı öne sürüldü.

Dünya genelinde tedarik zincirindeki kırılmanın ardından Türkiye'de başlayan stokçuluk, otomotiv piyasasının zorlu günler yaşamasına sebep oldu. Buna göre, ham madde ve çip tedarikinde zorlanan otomotiv firmaları üretimi yavaşlatınca sıfır araçlara ulaşmak da daha güç hale geldi.

Tedarik zincirindeki sorunların azalmasıyla otomotiv sektöründe özellikle pandemi döneminin ardından bir nebze durum normale dönse de, bu kez vatandaşların araç alımını yatırım olarak görmesi piyasanın zor günler geçirmesine sebep oldu.

Böylelikle bireysel kullanıcılar otomobil bayilerinde sıfır araç bulamazken, İstanbul'un çeşitli noktalarında ise sıfır araç stoklandığı iddia edildi.

Eyüpsultan Göktürk'te ve İstanbul Havalimanı’na yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta otoyol kenarında çevrilen alanda bulunan otomobiller ise drone kamerasına yansıdı.

Görüntülerde aynı renk ve modellerden oluşan onlarca aracın yan yana dizildiği ve otoyol ile ormanlık alanın arasında bulunan etrafı çevrili çayırlık alanda tutulduğu görüldü.

Benzer bir başka görüntü de Zeytinburnu'nda kaydedildi. Zeytinburnu’nda bulunan bir otoparkta tozlar içerisindeki onlarca sıfır otomobil, kameralara yansıdı.

Kaynak: Yenişafak

REKLAMI KAPAT X