İsveç Merkez Bankası (Riksbank) politika faizini sabit tuttu

Okuma Süresi: 1 Dakika
İsveç Merkez Bankası (Riksbank) politika faizini sabit tuttu
Doviz.com
27.06.2024 11:31

İsveç Merkez Bankası, haziran ayı para politikası toplantısının ardından politika faizini yüzde 3,75 oranında sabit bıraktığını duyurdu. Banka ayrıca bu yıl üç faiz indirimine gidebileceğinin sinyalini verdi.

İsveç Merkez Bankası bugün açıkladığı kararla faiz oranını yüzde 3,75'te tuttu ve tüketici fiyatlarındaki artışın büyük ölçüde beklendiği gibi gerçekleştiğini belirtti.

İsveç Merkez Bankası Başkanı Erik Thedeen "Enflasyon beklentileri aynı kalırsa politika faizi ikinci yarıda iki veya üç kez düşürülebilir." diyerek daha önce genişlemeye yönelik temkinli bir yaklaşımın sinyalini vermişti.

Öte yandan, İsveç hükümeti bu hafta başında enflasyonla mücadelede zaferini ilan ederken, merkez bankası bu güveni göstermekten kaçınmıştı.

Riksbank, yüksek enflasyonla mücadelesinin ardından zayıf ekonomiyi sebep göstererek mayısta sekiz yıl sonra ilk kez politika faiz oranını 0,25 baz düşürülerek yüzde 3,75’e çekmişti. Banka'nın 2016'dan beri ilk kez faiz indirimine gitmesi ise dikkati çekmişti.

İLGİLİ HABER Piyasalarda gözler TCMB'nin faiz kararına çevrildi Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, haziran ayı faiz kararını bugün açıklayacak. Peki, karara ilişkin beklentiler ne yönde? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X