İthal gıda denetiminde Denizli’ye yetki

Okuma Süresi: 1 Dakika
İthal gıda denetiminde Denizli’ye yetki
Doviz.com
12 Ağustos 2026 09:27

Ticaret ile Tarım ve Orman bakanlıklarının hazırladığı tebliğ değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle gıda maddelerinin resmi kontrollerini yapacak yetkili idareler arasına Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de eklendi.

Gıda maddelerinin ithalatında resmi kontrolleri yapacak yetkili idareler arasına Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü dahil edildi. Değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle yürürlüğe girdi.

Denizli yetkili idareler arasına eklendi

Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tarım ve Orman Bakanlığı Kontrolüne Tabi Belirli Ürünlerin Girişine Yetkili Gümrük İdareleri İle Resmi Kontrollerini Yapmaya Yetkili İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin Belirlenmesine Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ ile bitki koruma ürünleri, gıda, gıda ile temas eden madde ve malzemeler ile yemlerin gıda veya yem güvenilirliğine ilişkin resmi kontrollerini yapmaya yetkili il tarım ve orman müdürlükleri belirleniyor.

Yapılan değişiklikle gıda maddelerinin resmi kontrollerini yapacak yetkili idareler arasına Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü eklendi.