İTO: Asgari ücret, hedeflenen enflasyon oranında artırılmalı

Okuma Süresi: 1 Dakika
İTO: Asgari ücret, hedeflenen enflasyon oranında artırılmalı
Doviz.com
15.11.2023 09:43

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, yıl sonunda belirlenecek olan asgari ücretin OVP’de hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerektiğine dikkat çekerek, "Asgari ücret bu konuda mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon olarak dikkate alınarak kurulan dengeleri bozmayacak şekilde artırılmalı” dedi.

Hizmet İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği “Hizmet İhracat Şampiyonları” ödül töreninde konuşan İstanbul Ticaret Odası ve Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Piyasanın dengesini bozmayacak şekilde karar alınmalı”

Şekib Avdagiç, asgari ücrete ilişkin açıklamalarında, "Türkiye’deki işletmelerin ciddi boyutta eleman açığı bulunuyor. Önümüzdeki dönemde işten çıkarma veya işe alımlarda durağanlık sürecine girileceğini düşünmüyorum. Asgari ücret bu konuda mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon olarak dikkate alınarak kurulan dengeleri bozmayacak şekilde belirlenmeli Bu alanda tabii ki çalışanlarında beklentilerini bozmayacak ama piyasanın da dengesini bozmayacak şekilde karar alınmalı” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Yeni asgari ücrete yönelik konuşulan son rakamlar Türkiye’de milyonlarca insanın hayatını yakından ilgilendiren asgari ücret için bazı rakamlar dillendirilmeye başladı. İşte asgari ücrete yönelik konuşulan son rakamlar...

OVP’ye göre enflasyonun 2023 sonunda yüzde 65, 2024 sonunda yüzde 33, 2025 sonra yüzde 15,2 ve 2026 sonunda yüzde 8,5 olması bekleniyor.

İLGİLİ HABER Ekonomide yeni yol haritası çizildi: Dolar ve enflasyonda yeni hedef seviyeler belli oldu Ekonomide 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program'ın (OVP) ayrıntıları açıklandı. Bu kapsamda enflasyon ve dolar kuruna yönelik yeni tahminler de belli oldu.
REKLAMI KAPAT X