İTO Başkanı Avdagiç: Türkiye için yeni bir dönemin kapıları aralandı

Okuma Süresi: 2 Dakika
İTO Başkanı Avdagiç: Türkiye için yeni bir dönemin kapıları aralandı
Doviz.com
11 Ağustos 2026 09:33

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Terörsüz Türkiye süreci kapsamında hazırlanan kanunun TBMM'de kabul edilmesini değerlendirdi. Avdagiç, düzenlemenin milli birliği güçlendireceğini ve ekonomik kalkınmayı olumlu etkileyeceğini belirtti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında hazırlanan kanun teklifinin siyasi partilerin geniş mutabakatıyla TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştığını anımsattı.

Şekib Avdagiç, "Terör örgütünün silah bırakıp kendini feshettiğini ilan etmesiyle başlayan sürece, milli iradenin temsilcisi Meclisimiz son noktayı koymuş, Türkiye için yeni bir dönemin kapılarını aralamıştır." ifadesine yer verdi.

Türkiye terör zincirini kırdı, artık üretim çarklarının sesi yükselecek

İş dünyası olarak, uzun ve hassas bir sürecin sonunda oluşan mutabakatla gerçekleşen, milli birliği güçlendirecek, ekonomik kalkınmayı olumlu yönde etkileyecek bu yasanın Türkiye ve Türk milleti için hayırlı olmasını temenni eden Avdagiç, şunları kaydetti:

"Bu yasada hiçbir af sözcüğünün yer almamasını, eli kana bulaşmışların kapsam dışı bırakılmasını çok önemsiyoruz. Şehitlerimizin aziz hatıralarını kalbimizde yaşatacak, onların ve kahraman gazilerimizin milletimiz ve ülkemiz için yaptıkları büyük fedakarlığı her daim minnetle hatırlayacağız. İnanıyoruz ki 40 yılı aşkın süredir terör çıkmazına hapsedilmek istenen Türkiye bu cendereden 'devletinin aklı, milletinin vicdanıyla' çıkmıştır. Kalkınmasına vurulmak istenen terör zincirini kırmıştır. Hem ülkemiz için hem umudunu bu ülkeye bağlayan coğrafyamız için barış ve huzurun teminatı olmuştur. Bundan sonra ülkemizde silah ve bomba seslerini değil, üretim çarklarının sedasını çok daha güçlü işiteceğimize inancımız tamdır."

İLGİLİ HABER Çerçeve yasa kabul edildi: Partilere göre oylama sonucu belli oldu TBMM'de kabul edilen "çerçeve yasa"nın açık oylama sonuçları belli oldu. Açık oylamada 467 kabul, 87 ret, 7 çekimser oy kullanılırken, 31 milletvekili oylamaya katılmadı.