İTO, İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 28,9 zam yaptı

Okuma Süresi: 2 Dakika
İTO, İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 28,9 zam yaptı
Doviz.com
24.12.2022 11:44

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 28,9 zam yapma kararı aldı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), dünkü meclis toplantısında, İstanbul'da azami 19,05 TL olan ekmeğin kilogram fiyatına zam yapma kararı aldı.

Buna göre; ekmeğin kilogram fiyatı İstanbul'da 1 Ocak'tan itibaren 25 TL'ye çıkacak ve 210 gramlık ekmek yılbaşından sonra 5 TL’ye satılacak.

Şu an 4 TL’ye satılan 210 gramlık ekmek, yılbaşından sonra 5 TL’ye satılabilecek. Alınan kararla İstanbul’da ekmek fiyatı, bir yıl içinde toplam 71,4 oranında zamlanmış olacak.

Bu arada İTO tarifesine göre 210 gramlık ekmek bugün 4 TL’ye satılması gerekirken İstanbul'un büyük bölümünde zaten 5 lira fiyatla raflarda yerini alıyordu.

"Fiyatları, dayanabileceğimiz noktaya kadar koruyacağız."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik ise "dayanabilecekleri noktaya kadar" ekmeğe zam yapmayacaklarını açıkladı.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'a konuşan Gedik, İstanbul Halk Ekmek'in İBB bünyesinde tamamen öz kaynaklarıyla dönen bir yapı olduğunu, son zammı Ağustos 2022'nin başında yaptıklarını dile getirdi.

Gedik,  o günden itibaren yıl sonuna kadar ekmeğe zam yapmama ve halkın uygun fiyatlı sürdürülebilir kalitedeki ekmeğe ulaşımını kolaylaştırma adına her türlü artan maliyet artışını kendi içlerinde telafi etmeye çalıştıklarını kaydetti. Gedik şöyle devam etti:

"Özellikle paketli çeşit ekmeklerimizin satışından elde ettiğimiz kârlılıkla normal ekmek maliyetini dengeliyoruz. 2022’nin sonuna kadar tahminen 410 milyon adetten fazla normal ekmek üretmiş olacağız. Normal ekmek dışındaki çeşit ekmeklerimizin ve diğer unlu mamullerimizin satışının da artması, üretim-satış maliyetlerimizi daha dengeli ve sürdürülebilir kılıyor. 2023 itibarıyla asgari ücretin, enerji giderlerinin ve ekmeğin en büyük girdisi olan un fiyatlarının hangi seviyelerde seyredeceği İstanbul Halk Ekmek’in fiyat artış politikasını belirleyecek. Bir kamu iştiraki olarak kâr amacı gütmeden vatandaşlarımızın iyiliği ve çıkarları doğrultusunda fiyatlarımızı dayanılabileceğimiz en son noktaya kadar korumayı amaçlıyoruz.

Etiketler: İTO ekmek zam
REKLAMI KAPAT X