İzmir'de grev bitiren anlaşma: En düşük maaş ne kadar oldu?

Okuma Süresi: 1 Dakika
İzmir'de grev bitiren anlaşma: En düşük maaş ne kadar oldu?
Doviz.com
02.08.2023 12:32

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, demiryolu işçilerinin grevini bitiren anlaşma sonrasında en düşük maaşın 22 bin 105 lira olacağını duyurdu.

İzmir Metro adına Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki 625 çalışanı ilgilendiren görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine 31 Temmuz'da metro ve tramvay işçileri greve gitmiş, dün gece sağlanan uzlaşmayla ise grev sona ermişti.

İLGİLİ HABER İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den grevlere yönelik açıklama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’deki metro ve tramvay grevleri konusunda kendilerinin teklif ettiği en düşük ücretin 22 bin 105 TL olduğunu ancak işçi tarafının en düşük 33 bin 813 TL talep ettiğini belirterek, sendikaları sağduyulu olmaya çağırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de anlaşma sonrasında toplu iş sözleşmesinde (TİS) kabul edilen yeni ücretleri duyurdu.

Buna göre Soyer, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Demiryol-İş Sendikası ile sürdürdüğümüz TİS görüşmelerinde en düşük 22 bin 105, en yüksek 25 bin 9 lira olan teklifimizdeki yevmiye ücretlerini sendika aynen kabul etti.

Belediyemiz de diğer sosyal haklarda ortalama yüzde 7 artışa rıza gösterdi. Böylece grevi sonlandıracak mutabakat sağlanmış oldu.

Hem belediyenin tüm çalışanları için sürdürdüğü ücret politikasındaki denge korundu hem de her iki tarafın yaptığı fedakarlıkla anlaşma noktası bulundu."

REKLAMI KAPAT X