Japon Kredi Değerlendirme Kuruluşu (JCR) Türkiye'nin Kredi Notunu Güncelledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Japon Kredi Değerlendirme Kuruluşu (JCR) Türkiye'nin Kredi Notunu Güncelledi
Doviz.com
10.11.2017 17:05

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency (JCR) Türkiye’nin  "BBB-", not görünümü "durağan" olarak teyid etti. 

JCR, Internet sitesinden yayınladığı açıklamada Türkiye'nin kredi notunun "BBB-" ve not görünümünün de "durağan" olarak teyit edildiğini açıkladı. JCR’ın açıklamasında Türkiye'nin geniş ekonomik temelleri, bankacılık sektörünün finansal sağlamlığı ve yönetilebilir kamu borcunun kredi notunu olumlu etkileyen faktörler olduğu belirtilirken, tasarruf oranın düşük, cari açığın yüksek olmasının yanısıra  ülke ekonomisinin ekonomik büyüme için dış finansman kaynaklarına dolayısıyla uluslararası finansal piyasalara bağımlı olmasını  ve  sosyal ve politik şartların istenilen seviyede olmaması gibi faktörlerin de Türkiye’nin kredi notunu olumsuz etkilediğini vurguluyor.  

Türkiye’nin 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler sonrasında Başkanlık sistemine geçeceğini, bu süre zarfında ülkede bir erken seçim yapılmasının beklenmediğini  ve genel olarak mevcut durumun korunacağını belirtilen JCR Türkiye ekonomisinin ılımlı bir büyüme göstermesini öngördüklerini ifade ediyor. Tüm bu unsurlar dikkate alınarak Türkiye’nin kredi notunun durağan görünümünün teyit edildiği,  önümüzdeki süreçte ise hükümetin makroekonomik dengesizlikleri gidermek için gerekli olan   yapısal reformları ne kadar hızlandıracağının yakından takip edileceği kaydediliyor.   

JCR değerlendirmesinde  geçtiğimiz yıl Türkiye'nin  milli gelirinin 857 milyar dolar, kişi başına gelirin ise 10,807 dolar olarak gerçekleştiğini, Türkiye ekonomisinin 2017 yılında  %5 büyümesini beklendiklerini  belirtiyor.  

REKLAMI KAPAT X