Japonya Bitcoin İşlemlerine Yüksek Denetim Getiriyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Japonya Bitcoin İşlemlerine Yüksek Denetim Getiriyor
Doviz.com
26.09.2017 10:40

Japonya Finansal Hizmetler Kurumu (Financial Services Agency - FSA) önümüzdeki aydan itibaren kripto para alışverişlerini yakından takip etmeye başlayacak. Bundan en fazla etkilenecek olan koin ise Japonya'da gitgide büyüyen bir ticaret hacmine sahip olan Bitcoin. 

Japan Times'a göre, artan incelemelerin amacı, şirketlerin bu yıl nisan ayında kabul edilen yasaya uyup uymadıklarını denetlemek ve bunun yanı sıra Bitcoin ile ilgili gelecekte olabilecek yasal sıkıntıların önüne geçmek. 

Bir FSA yetkilisinin raporuna göre, gözetimin amacı hem borsaları düzenlemek hem de dijital para pazarının sağlıklı büyümesini sağlamak. 

"Pazarda teşvik sağlarken yönetmelik kurallarına uyulduğundan da emin olmak istiyoruz ... Pazarın sağlıklı bir şekilde gelişmesi için çaba sarfediyoruz."

Bu yılın başlarında geçirilen ödeme hizmetleri yasası, para aklamayı önleme kurallarını ve borsalar için müşteri tanıma kurallarını belirledi. Kanun, borsaları siber saldırı riskinden korumak amacıyla güvenlik standartlarını uygulamak için hazırlandı.

Yasa, bütün mübadelelerin, yeni kurallara uygun olduklarını onaylamak için Eylül sonuna kadar yetkililere rapor vermesi gerektiğini belirtti. FSA ayrıca gerektiğinde yerinde teftiş de yapabilir. 

Japonya'da faaliyet gösteren Bitcoin ile birlikte 20'den fazla kripto koinin değişimini izlemek için geçen ay FSA, 30 kişiden oluşan özel bir gözetim ekibi kurdu.

Japonya'da Bitcoin dolandırıcılığı son dönemlerde artış göstermiş, 33 farklı dava ile yarım milyon dolardan fazla miktar dolandırıcılar tarafından ele geçirilmişti.

 

 
REKLAMI KAPAT X