Japonya Merkez Bankası (BOJ) Politika Faizini Değiştirmedi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Japonya Merkez Bankası (BOJ) Politika Faizini Değiştirmedi
Doviz.com
23.01.2018 16:15

Japonya Merkez Bankası (BoJ), Salı günü yaptığı para politikası toplatısında, politika faizini ve Getiri Eğrisine dayalı  Parasal Genişleme politikasını, ekonomik büyüme ve enflasyon beklentilerini değiştirmedi.

Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) tarafından yapılan açıklamada, politika faizinin -% 0,1 olarak bırakılmasına,  parasal tabanın yıllık 80 trilyon yen artırılmasına ilişkin programının sürdürülmesine, 8’e karşı 1 oyla karar  verildiği ifade edildi.  

2019 yılı büyüme beklentisi daha yavaş büyüme

BoJ'un ekonomik aktivite ve fiyat görünümüne ilişkin değerlendirmelerinin de yer aldığı yazılı açıklama  bankanın internet sitesinde yayımlandı.  Açıklamada, Japonya ekonomisinin son derece esnek finansal koşullar ve hükümetin geniş ölçekli teşvik tedbirleri sayesinde büyümeye devam etmesinin beklendiği, 2018 yılında potansiyelin üzerinde bir hızda büyümenin korunacağı kaydedildi.

Japonya Merkez Bankası, ekonominin, 2019 yılında da büyümeye devam etmesini beklediğini, ancak, sabit iş yatırımlarındaki döngüsel yavaşlama ve planlanan tüketim vergisi artırımının etkisiyle  büyüme hızının 2018'e kıyasla yavaşlayacağını tahmin ediyor.   

Açıklamada, "Banka’nın, hem finansal koşullar hem de ekonomik faaliyet ve fiyat gelişmelerini göz önünde bulundurarak, fiyat istikrarı hedefine ulaşmada ivmenin korunması amacıyla gerektiğinde  para politikasında ayarlamalar yapacağı," ifadesine yer verildi.

Ekonomik büyüme ve enflasyon beklentileri

Japonya Merkez Bankası’nın ekonomik büyüme ve enflasyon tahminlerine ilişkin güncellemelere de açıklamada yer verildi.  BoJ’un enflasyon beklentisi 2018 yılı için %1,4 ve 2019 yılı için %2,3 olarak korunurken, tüketim vergisindeki artışın etkilerinden arındırılmış tahminlerde ise 2019 yılı enflasyon beklentisi değişmeyerek %1,8 ‘de kaldı. Büyüme beklentileri ise 2018 ve 2019 yılı tahminleri de değişmeyerek  %1,4 ve %0,7 olarak korundu.

REKLAMI KAPAT X