Japonya Merkez Bankası Politika Faizini Değiştirmedi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Japonya Merkez Bankası Politika Faizini Değiştirmedi
Doviz.com
21.12.2017 14:31

Japonya Merkez Bankası (BOJ), Perşembe günü, iki gün süren Para Politikası Kurulu toplantısının sonunda politika politikasınıdeğiştirmeme kararı aldı.  Karar sonrasında dolar/yen paritesi 113,4 seviyesinde seyretti, Nikkei 225 endeksi günü %0,1 düşüşle kapattı.

BOJ'un kararına göre politika faizi - %0,1 seviyesinde kaldı,  parasal genişlemeyi  yılda  80 trilyon yen artıran varlık alım programı da sürdürülecek.  BOJ’un açıklamasında, “Japon ekonomisinin ılımlı bir büyüme kaydettiği, Getiri Eğrisine göre yönlendirilen parasal genişleme politikasına enflasyonun %2 hedefine yükselene kadar devam edileceği, gerektiğinde politikalarında  ayarlama yapılabileceği” ifade edildi.

BOJ Başkanı Kuroda ise kararın duyurulmasının ardından düzenlediği basın toplantısında  ekonomiye ve BOJ'nin para politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.   “Japon ekonomisinin küresel ekonomiyle birlikte büyüme kaydettiğini, uzun vadeli büyüme için üretkenliğin artırılması gerektiğini, enflasyonda %2 hedefine ulaşmak için ise önlerinde hala uzun bir yol olduğunu,” ifade eden Kuroda, “ halen takip edilen politikada bir  değişikliğe ihtiyaç olmadığını, para politikasının ekonomik ilerlemeye yardımcı olduğunu, bu nedenle Japonya Merkez Bankası'nın güçlü parasal desteğinin sürdüreceğini, fiyatlardaki artışın istenilen düzeyde olmaması durumunda teşviklerin artırılacağını,” belirtti. BOJ Başkanı, enflasyonun %2 hedefinde istikrarlı biçimde tutunacağını gördükleri noktada  faiz artırımını başlatacaklarını sözlerine ekledi.   

REKLAMI KAPAT X