Jeff Bezos'un hisse satışı 9 günde tamamlandı: Bezos, vergiden mi kaçındı?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Jeff Bezos'un hisse satışı 9 günde tamamlandı: Bezos, vergiden mi kaçındı?
Doviz.com
21.02.2024 14:14

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, hisse satış planını dokuz günde tamamladı. Toplam 8,5 milyar dolarlık çıkış yapan Bezos'un gelecek planı bilinmiyor ancak Miami'ye taşınacağını açıklamasının ardından gelen hisse satışları ünlü milyarderin vergiden kaçınmış olabileceği ihtimalini artırıyor.

Amazon'un kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Jeff Bezos, yaklaşık 2,4 milyar dolarlık Amazon hissesini daha elden çıkarttı. Böylece Bezos, toplam 50 milyon adetlik hisse satış planını tamamladı.

NTV'de yer alan habere göre Bezos, yaklaşık 2,4 milyar dolar değerindeki 14 milyon adet hissenin satışını gerçekleştirdi. Düzenleyici kuruma yapılan bildirime göre satışlar geçen hafta sonunda başladı ve salı gününe kadar devam etti.

Şubat ayından bu yana satılan toplam hisse sayısı 50 milyona çıkarken, nakit çıkışı 8,5 milyar dolara ulaştı. Bezos'un hisse satışı ise planlanmış bir ticaret kapsamında yapıldı. Kasım ayında Amazon'un kurucusu, 31 Ocak 2025'ten önce 50 milyon hisse satışı yapmayı kabul etmişti.

Şubat ayı boyunca 3 seferde 12'şer milyon adet hisseyi elden çıkartan Bezos, en son Mayıs 2021'de hisse satışı gerçekleştirmişti. Bezos, ayrıca Mayıs 2021'de Amazon CEO'luğundan istifa etmişti.

Bezos'un hisse senedi satışları, Seattle'dan ayrılıp Miami'ye taşınacağını açıklamasından bu yana hızlandı. Seattle'ın bulunduğu Washington eyaleti, 2022 yılında yüzde 7'lik sermaye kazancı vergisini uygulamaya konmuştu. Miami'nin bağlı olduğu Florida eyaletinde ise vergi uygulaması bulunmuyor. 191 milyar doların üzerinde serveti bulunan Bezos'un taşınma ile birlikte milyonlarca dolar vergi tasarrufu sağlayabileceği belirtildi. Bezos'un gelirlere ilişkin gelecek planı ise bilinmiyor.

REKLAMI KAPAT X