JP Morgan, ABD'nin resesyon riskinin azaldığını bildirdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
JP Morgan, ABD'nin resesyon riskinin azaldığını bildirdi
Doviz.com
23.01.2023 12:36

JP Morgan’ın hesaplamalarına göre yatırımcıların ABD’nin resesyona girmesine yönelik beklentisi geçen yıla göre oldukça belirgin şekilde gerileme gösterdi.

JP Morgan’a göre piyasalardaki resesyon ihtimali 2022’deki zirve seviyelerinden keskin bir şekilde düşüş kaydederken, yatırımcılar ise resesyon konusunda geçen yılki kadar endişeli olmadı. 

Kurumun işlem modeli ayrıca yüksek kredi notuna sahip tahvillerden Avrupa hisselerine kadar 9 varlık sınıfının 7’sinin yüzde 50’nin altında bir olasılıkla resesyonu fiyatladığını gösterdi. Model ekim ayında bir resesyon yaşanma ihtimalini ise neredeyse kaçınılmaz olarak bildiriyordu.

S&P 500 resesyon ihtimali yüzde 73

S&P 500 resesyon ihtimali hâlâ yüksek bir seviye olan yüzde 73 civarında olsa da bu rakam, geçen yılki yüzde 98 seviyesinin oldukça altında kaldı.

JP Morgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou ise “Varlık sınıflarının çoğu, Çin’in yeniden açılmasının, Avrupa’da gaz fiyatlarının düşmesinin ve ABD’de enflasyonun beklenenden daha hızlı yavaşlamasının yardımıyla durgunluk risklerini daha az fiyatlıyor. Bu fiyatlama ekim seviyelerinin belirgin şekilde altında.” değerlendirmesinde bulundu.

Bununla birlikte tahvil piyasasının favori resesyon göstergesi olan getiri eğrisi ise uyarı vermeye devam ediyor. ABD’de 3 aylık bonoların getirisi, 10 yıllık tahvillerin getirisinden hala yüksek bir konumda bulunuyor.

REKLAMI KAPAT X