JPMorgan'dan Türkiye'ye yönelik resesyon öngörüsü

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan'dan Türkiye'ye yönelik resesyon öngörüsü
Doviz.com
12.06.2023 09:43

JPMorgan analistleri, TCMB'nin faizi yüzde 25'e yükselteceği beklentisini tekrarlarken, yılın ikinci yarısında ekonomide resesyon öngördüklerini paylaştı.

JPMorgan ekonomistleri, TCMB'nin politika faizini 22 Haziran'da yapılacak Para Politikası Komitesi toplantısında yüzde 25'e yükselteceği yönünde 6 Haziran'da ortaya koydukları beklentiyi tekrarladı.

İLGİLİ HABER Yabancı bankalardan Merkez Bankası’na yönelik faiz öngörüsü Morgan Stanley TCMB'nin politika faizini haziran toplantısında %20 seviyesine çıkartabileceğini söylerken, JPMorgan ise öngörüsünün %25 seviyesi olduğunu duyurdu.

Ekonomistler buna göre, TCMB'nin yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın katılacağı bu ilk PPK'da faizin 1650 puan birden artırılarak yüzde 8,50'den yüzde 25'e çıkarılacağını öngördü.

JPMorgan ekonomisti Nicolaie Alexandru-Chirescius yayımladığı raporda ayrıca "Yukarı yönlü riskler olmakla birlikte yıl sonu politika faizi tahminimizi yüzde 30 olarak devam ettiriyoruz. Kredilerde sıkılaşma ile birlikte 2023'ün ikinci yarısında resesyon tahmin ediyoruz" değerlendirmesine yer verildi.

Resesyon ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için "Resesyon Nedir? Ekonomik Durgunluk Ne Demek?" başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

Etiketler: JPMorgan faiz resesyon TCMB
REKLAMI KAPAT X