JPMorgan, model portföyünde altın ve nakit tutmaya odaklandı

Okuma Süresi: 2 Dakika
JPMorgan, model portföyünde altın ve nakit tutmaya odaklandı
Doviz.com
23.05.2023 17:21

JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic, borç tavanı krizi ve resesyon riski gibi faktörler nedeniyle bankanın hisse ve tahvil portföyünü nakit ve altın lehine azalttığını söyledi.

JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic, Fed’in faiz patikası nedeniyle hisse senedi ve tahvil piyasaları arasında yaşanan kopukluk, artan resesyon riski ve temelsiz değerlemeler nedeniyle bankanın hisse senedi ve özel sektör tahvillerini nakit lehine azalttığını ifade etti.

Banka, hem hisse senetleri ve hem de şirket tahvillerinin ağırlığını yüzde 1 oranında azaltırken, nakit dağılımını ise yüzde 2 artırdı.

Kolanovic, banka müşterilerine geçtiği bilgi notunda, borç tavanı çıkmazına ek olarak, hisse senetlerinin, resesyon riskleri, normalin üstünde değerlemeler ve yüksek faizler nedeniyle zayıf risk-ödül oranına sahip olduğuna dikkat çekti.

Stratejist, konuyla ilgili paylaşımında, “Fed’in bu yıl indirim yapmasını bekleyen tahvil piyasaları ve bu olası faiz indirimlerini risk almak için olumlu olarak yorumlayan hisse senedi piyasaları ile Fed’in şahin söylemleri arasındaki ayrışma varlığını sürdürüyor. Faiz indirimleri büyük olasılıkla riskten kaçış hareketinden kaynaklanacağından bu fark büyük olasılıkla hisse senetleri pahasına kapanacak ve faizlerin yüksek kalmaya devam etmesi durumunda ise bu durum ekonomik aktivite ve şirketlerin karşılaştırmalı değerlemeleri üzerinde baskı kuracaktır” ifadelerini kullandı.

Banka enerji emtialarından altına geçiş yaptı

Banka ayrıca Çin’deki resesyon riskini ve yavaşlayan büyümeyi gerekçe göstererek enerji emtialarında da karar değişikliğine giderek son satış dalgası ve borç tavanı tartışmaları sonrası altına geçiş yaptığını duyurdu.

Kolanovic müşterilere borç tavanı iyimserliğini azaltmaları tavsiyesinde de bulunurken, hisse senetlerinin direnç noktalarını aşmakta zorlandığına vurgu yaptı.

Ancak JPMorgan, Kolanovic’in daha önce paylaştığı model portföy dağılımına göre, son dört ayın üçünde de zarar etti.

REKLAMI KAPAT X