JPMorgan: TCMB faizleri %25'e çekebilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan: TCMB faizleri %25'e çekebilir
Doviz.com
06.06.2023 09:21

JPMorgan, TCMB’nin bir sonraki para politikası toplantısında politika faizini yüzde 25’e yükseltebileceğini öngördü.

Ekonomi yönetiminin Mehmet Şimşek'e geçmesinin ardından yabancı kurumların politika faizine ilişkin sert artış beklentileri de birbirini izledi.

Buna göre Societe Generale analistlerinin faiz öngörüsünün ardından JPMorgan analistleri de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) Haziran toplantısında iddialı bir faiz artışı beklediklerini açıkladı.

Buna göre, ABD bankası JPMorgan tarafından pazartesi günü yayımlanan notta TCMB'nin 22 Haziran'daki para politikası toplantısında veya "belki daha da erken bir tarihte" politika faizini yüzde 25'e yükseltebileceği belirtildi.

JPMorgan ekonomistleri, dün müşterilerine gönderdikleri araştırma notunda, ayrıca “Politika faizinin 22 Haziran toplantısında veya belki de daha önce mevcut yüzde 8,5 seviyesinden yüzde 25’e yükseltilmesi ve bununla birlikte ihtiyaç olması halinde daha küçük artışların yapılabileceğine işaret eden bir yönlendirme metni yayımlanması olasılıklar dahilinde. Yüzde 30 olan yıl sonu politika faizi tahminimizde değişikliğe gitmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

REKLAMI KAPAT X