JPMorgan, TCMB’ye yönelik faiz indirimi tahminini öteledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan, TCMB’ye yönelik faiz indirimi tahminini öteledi
Doviz.com
03.10.2024 16:31

JPMorgan, beklentileri aşan enflasyon rakamlarının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ilk faiz indirimine ilişkin beklentisini öteledi.

Beklentileri aşan enflasyon verilerinin ardından yabancı kurumlar politika faizinde indirim beklentilerini güncellemeye başladı.

Buna göre ilk yorumlardan biri JPMorgan'dan geldi. Daha önce ilk faiz indirimini kasım ayında öngören JPMorgan, bu beklentisini ocak ayına çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı son veriler ise aylık enflasyonda artışa işaret etmişti. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre eylül ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 2,97, yıllık ise yüzde 49,38 artış kaydetmişti.

Enflasyonda özellikle hizmet enflasyonu tarafındaki gelişmeler öne çıkmıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da TBMM'deki sunumunda aylık enflasyondaki gelişmelere dikkati çekerek, “Para politikasındaki sıkı duruşumuzu fiyat istikrarı sağlanana kadar kararlılıkla sürdüreceğiz” demişti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Karahan, bu süreçte gözettikleri iki ana koşulu, aylık enflasyonun ana eğiliminin, belirgin ve kalıcı bir düşüş göstermesi ve enflasyon beklentilerinin öngörülen tahmin aralığına yakınsaması olarak açıklamış ve her iki kriterde de alınacak bir miktar mesafe olduğunu söylemişti.

İLGİLİ HABER TCMB Başkanı Karahan'dan faiz indirimi beklentilerine yanıt Para politikasında iki unsuru dikkatle takip ettiklerini belirten TCMB Başkanı Fatih Karahan, para politikasında sıkılığın korunmaya devam edeceğini söyledi.
REKLAMI KAPAT X