Kabine toplantısı başladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kabine toplantısı başladı
Doviz.com
24.03.2025 15:20

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı.  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması, İmralı süreci ve ekonomideki gelişmeler Kabine toplantısının ana gündem maddelerini oluşturacak.

Kabine, iki haftalık aranın ardından yoğun bir gündemle toplandı.

Toplantının öncelikli gündeminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bazı belediye başkanları ve yöneticilerinin dahil olduğu “yolsuzluk ve terör” soruşturmasının adli süreci yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yargı sürecine dikkat çekerek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “sokağa çıkın” çağrısına sert tepki göstermişti.

Bugünkü toplantıda, “Terörsüz Türkiye” süreci de masaya yatırılacak konular arasında yer alacak.

Bu kapsamda İmralı’dan yapılan silah bırakma çağrısının etkileri ve bu süreçte atılacak yeni adımlar görüşülecek.

Kabinede görüşülecek bir diğer konu da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın 13 Mart’taki Şam ziyaretinin ardından yaşanan gelişmeler olacak.

Öte yandan Kabine toplantısında, ekonomideki son gelişmeler ve enflasyonla mücadeleye yönelik alınacak yeni tedbirler de görüşülmesi beklenen önemli bir gündem maddesi olacak.

REKLAMI KAPAT X