Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Beştepe'de toplanacak. Toplantıda fon soruşturmasına ilişkin ayrıntılar masaya olacak. Terörsüz Türkiye sürecindeki son durum, ABD-İran savaşı ve ekonomideki gelişmeler de ele alınacak.
Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın bir araya gelecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantının ana gündem maddesi fon soruşturması olacak.
Soruşturmada gelinen son durum ve fon tasfiyesi süreci değerlendirilecek.
Konunun mali ve adli boyutlarına ilişkin son durum hakkında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Adalet Bakanı Akın Gürlek, kurul üyelerine bilgi verecek.
Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen fon düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle, yatırımcılara yapılacak 1 milyon liraya kadar ara ödemelerin detayları da masaya yatırılacak.
Orta Doğu'da gelişmeler masaya yatırılacak
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile İran arasında tırmanan gerilim ile Hürmüz krizi de kabine gündeminde olacak.
Husilerin Suudi Arabistan'a düzenlediği saldırılar kabinede ele alınacak başlıklar arasında yer alacak.
Terörsüz Türkiye süreci
Kabine'nin bir diğer gündemi ise Terörsüz Türkiye süreci olacak. Toplantıda sürece ilişkin gelişmeler değerlendirilecek.
Terör örgütünün silah bırakma süreci ve sahadaki son durum istihbarat raporları eşliğinde değerlendirilecek.
Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameraların karşısına geçerek alınan kararları açıklaması bekleniyor.