Kartlı harcalamalarda rekor artış: En çok harcama yapılan sektörler

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kartlı harcalamalarda rekor artış: En çok harcama yapılan sektörler
Doviz.com
07.05.2024 10:21

2024’ün ilk üç ayında vatandaşın yaptığı kredi kartı harcamalarının 3’te 1’ini gıda, market, alışveriş merkezleri (AVM) ve akaryakıt grupları oluşturdu.

Sözcü'den Deniz Bilici Göçmen'in haberine göre özellikle gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki artışlar kart harcamalarında yeni rekorları beraberinde getirdi.

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) verilerden yapılan derlemelere göre, bu yılın ilk 3 ayında market ve AVM’de kredi kartı ile yapılan harcamalar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 116,20’lik artışla 432 milyar 529 milyon 770 bin TL’ye ulaştı.

Aynı dönemde akaryakıt alımlarında kredi kartı ile yapılan harcama tutarı yüzde 142,05 arttı ve 166 milyar 354 milyon 530 bin TL oldu.

Gıda enflasyonu ve lokantalardaki yüksek fiyat artışları nedeniyle bu gruplarda kredi kartıyla yapılan ödemeler de artış gösterdi.

İLGİLİ HABER Kredi kartı düzenlemesine yönelik "kademeli geçiş" önerisi Kredi kartlarına ilişkin düzenleme konusunda akademisyenler ve tüketici dernekleri, "kademeli geçiş" önerisinde bulundu.

 

REKLAMI KAPAT X