Kasım Ayında İmalat Sanayi Kapasite Kullanımı %79.9’a Yükseldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kasım Ayında İmalat Sanayi Kapasite Kullanımı %79.9’a Yükseldi
Doviz.com
24.11.2017 21:46

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı kasım ayında %79,9 oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı Reel Sektör İstatisikerine göre İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,2 artarak %79.7’den  % 79,9 seviyesine ulaştı.

Merkez Bankasının yaptığı açıklamaya göre Kasım ayında imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren 2 bin 625 iş yerine "İktisadi Yönelim Anketi" formu gönderildi. Bunlardan 2 bin 102!si anket formunu yanıtlayarak  ankete katıldı.  Gelen fomların değerlendirmesi ile elde edilen sonuçlara göre Kasım ayında imalat sanayi sektöründe kapasite kullanımı bir önceki aya göre %0,2  artışla  % 79,9 seviyesinde gerçekleşti.

İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre %0,1  artışla % 79,5 seviyesine ulaştı.

Mal grupları bazında yapılan değerlendirmeye göre ise Kasım ayında, gıda ve içecekler, dayanıksız tüketim malları, yatırım malları ve ara malları üretiminde kapasite kullamı oranı artarken, dayanıklı tüketim malları üretiminde ise kapsite kullanım oranı düştü.

REKLAMI KAPAT X