Kasırga ve K.Kore'nin etkisiyle dolar 3,40 seviyesinde

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kasırga ve K.Kore'nin etkisiyle dolar 3,40 seviyesinde
Doviz.com
08.09.2017 09:28

ABD'de faiz artırımı olasılıklarını zayıflatan etkenlerin yanında, Kuzey Kore gerilimi ve Avrupa Merkez Bankası'nın kararlarına bağlı olarak dolar 3.4005 lira ile yılın en düşük düzeyine geriledi.

Harvey'in ardından etkili olmaya başlayan Irma Kasırgası'nın ABD ekonomisinde yaptığı tahribatın yanında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz artırımından "uzaklaştığı" yolundaki beklentilerin artmasıyla, geçen Aralık ayının başlarından bu yana en düşük düzeylere inen dolar 3.40 - 3.41 lira aralığında hareket etti. Dolar/TL şu sıralar 3,4048'den işlem görüyor. 

Dolar endeksi ise 91,2 ile son 2,5 senenin en düşük seviyesene gerilemiş durumda. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, dünkü konuşmasında, daha önce de açıklandığı gibi "faizler ve varlık alımlarının artırılabileceği taahhüdünü" koruduklarını, para politikasında gelecek yıl için gereken ayarlamaların da Ekim'de yapılabileceğini söyledi. Draghi'nin konuşmasının ardından yeniden 1.20 dolar sınırını aşan euro, 4.11 lirayı da aşarak 4.1141 liraya kadar yükseldi.

EUR/USD ise 1,2065 seviyesine kadar yükselmiş durumda.

Piyasa analistlerine göre, liranın, dolar ve euro gibi sert paralar karşısında güç kazanmasında ayrıca, içeride kısa vadeli faizlerin yüzde 12 ile rekor düzeylere yükselmesi de etkili oluyor.    

 

REKLAMI KAPAT X